Voorjaar 2022 zijn we gestart met een proef door aanbrengen van een nieuwe gifvrije antifouling.

In de haven hebben we 2 proefplaten hangen met 4 verschillende producten om de werking te kunnen beoordelen. Inmiddels hebben we ook 2 schepen voorzien van Hempel Hempaspeed. Na 4 maanden in het water hebben we vastgesteld dit een prima werkend product is. We blijven de werking in de gaten houden en hopen meer schepen van dit product te kunnen voorzien.

In aanvulling op het stralen van de onderwaterschepen hebben we inmiddels een Airless spuitinstallatie en afzuigwand aangeschaft. Het epoxy verfsysteem en de antifouling kunnen we hiermee spuiten voor een superstrak eindresultaat.

Inmiddels hebben we al vele onderwaterschepen professioneel schoon gestraald. De oude antifouling lagen worden op een eenvoudige wijze van het onderwaterschip gestraald. Of de ondergrond nu polyester, staal of hout is, wij kunnen zonder beschadiging van de ondergrond snel, arbeidsvriendelijk en stofvrij uw schip schoonstralen.

Vandaag hebben we een catamaran van 12 meter lang en 7 meter breed uit het water getakeld. De boot was zo breed dat onze eigen jachtenkraan dit schip niet uit het water kon hijssen en we een mobiele kraanwagen hebben moeten laten komen. Op een op maat gemaakte bok speciaal voor deze catamaran hebben we de boot naar de werf gereden. 

Heeft u zelf geen tijd of zin om uw boot te poetsen of te antifoulingen dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen tegen vaste prijzen.